Голяма част от българите, които ходят на море в

...
  Голяма част от българите, които ходят на море в
Коментари Харесай

В курортите ни: ние сме гости,чужденците у дома

 

Голяма част от българите, които вървят на море в Гърция, вървят на разнообразни почивки в България и ние не би трябвало да се тормозим от това, че близо милион наши сънародници избират да отидат в Гърция на море. Това сподели в студиото на " България заран " Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

" Нямаме статистиката - вътрешната, тя е много погрешна във връзка с пътуващите българи ", акцентира Драганов пред Bulgaria ON AIR. Той изясни, че никой в никакъв случай не е броил българите, които посещават родното Черноморие, нито какъв брой нощуват или харчат.

Полина Карастоянова от Националния ръб по туризъм изясни, че тези близо милион българи, които пътуват в Гърция, не са загуба за родния туристически отрасъл.

" Това, в действителност, е прелестна опция. Нашият фокус би трябвало да бъде да качим растежа на задграничните туристи ", безапелационна беше Карастоянова.

Тя акцентира също, че би трябвало и вложенията на страната в туризма да се усилят, а също и бюджетът на министерството. Карастоянова аргументира това с обстоятелството, че туристическият отрасъл дава сериозен % от Брутният вътрешен продукт на страната.

Журналистът Крум Савов пък съобщи, че съгласно персоналните му наблюдения има два мита, които битуват измежду българите за морето в Гърция.

Първият е, че почивката там излиза по-евтино от тази на родното Черноморие, а вторият е климатът на южната ни съседка, който съгласно него не разрешава дълго стоене на плажа, както у нас.

" Това е една мода и една фикс идея безусловно да демонстрираме някакво благоденствие или някакъв модернизъм ", сподели той.

Савов беше безапелационен, че по негови наблюдения даже личният състав по нашето море избира българските туристи. По думите му в нашите курорти българите се усещат " на посетители ", а задграничните туристи се усещат " вкъщи ".

Източник: dnes.bg 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР